2012. február 20., hétfő

"A növények boldog lelke...." - avagy Bach virágterápia 2.


Amikor kidolgozta rendszerét, Bach doktornak két fontos célkitűzése volt:
  •  Olyan módszert találjon, amely tökéletesen szelíd mellékhatás mentes;
  • A növény-esszenciákkal való gyógyítást a laikusok is el tudják sajátítani. És ez valóban sikerült is neki. Hiszen a Bach virág esszenciákkal nem lehet ártani, nincs mellékhatásuk, nem lehet túladagolni őket, nincs hozzászokás.
A korabeli orvostudomány azonban nem nézte jó szemmel, hogy Bach doktor nyit a laikusok felé: majdnem kizárták emiatt a Brit orvosi kamarából. Ám doktorunkat ez sem tántorította el.Ő tovább kutatott, hogy gyermekkori álmát beteljesítse.
Bátran használhatjuk őket öngyógyításra is, hiszen nincs rossz keverék! Ha valamely eszenciára nincs szükségünk, a testünk egyszerűen figyelmen kívül hagyja.

Éppen szelídsége miatt használhatjuk gyermekek, kismamák, idősek számára is, sőt még házi kedvenceink és növényeink is láthatóan jobb állapotba kerülnek ezektől a csodálatos virágkivonatoktól.

Alapelv szerűen mindegy, hogy milyen enyhe, vagy éppen súlyos tünetről van szó. Egyvalami számít, és ez a beteg lelki állapota! Hét alapvető állapot alakulhat ki a betegség során, így Dr. Bach is 7 csoportba sorolta szereit:
  1. A félelem esszenciái;
  2. A bizonytalanság gyógyírjai;
  3. A jelen iránti közöny virágai;
  4. Magányosság;
  5. Külső hatásokkal, mások véleményével szembeni túlérzékenység;
  6. Kétségbeesés;
  7. Mások boldogulása miatti túlzott aggódás.
Az ezeken a csoportokon belül található esszenciák finomítják, pontosítják a csoport névben leírt lelkiállapotokat, de erről majd a harmadik részben lesz szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése